A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури та туризму Яготинської міської ради

Яготинська дитяча музична школа щиро вітає Вас!

Дата: 12.07.2022 14:47
Кількість переглядів: 155

     Яготинська дитяча музична школа – є заклад спеціалізованої мистецької освіти, сфери культури Яготинської міської ради.

    Найважливіша місія закладу мистецької освіти – виявляти, плекати і розвивати здатність кожної дитини , яка виявила бажання навчатися мистецтву. Адже, академічні знання, набуті вихованцями за час навчання,  мають бути сучасними, живими та містити здатність до творчості, як основи унікальності і неповторності.

    Торкнувшись історії, пригадаємо 1957 рік. Саме в цьому році, в мальовничому  містечку Яготині,що на Київщині, був відкритий  позашкільний  дитячий  навчальний  заклад, з нетиповою назвою на той час - музична школа, учнями  якої  були  діти, молодь та дорослі.      Школа  знаходилась на базі  клубу цукрозаводу  ім. Ілліча. Район  цукрозаводу  був найбільш  промисловим  районом  міста, тому саме клуб став найкращою базою для навчання грі на  музичних  інструментах .

     Згодом, через два роки, в центрі міста, в приміщенні ЗОШ №3, була виділена  кімната для проведення  уроків  музикування.

     З  роками,  дирекція школи  перейшла в центр міста, а «заводська» школа стала філією.

І вже, в 1990 році, згідно рішення  місцевої  влади, філії  надано  статус окремої дитячої  музичної  школи. Так відбулося народження дитячого мистецького закладу міста Яготин – Яготинської дитячої музичної школи.

    Велика заслуга у ставленні та розвитку школи в 90-2000-х роках належить директору Пащенко Людмилі  Петрівні, яка продовж 18 років керівництва закладом сприяла, як кількісному зростанню учнівського та педагогічного колективів, так і підвищення якості викладання і виховання музично обдарованих дітей. Педагогічний колектив поповнили колишні вихованці закладу. А покоління викладачів 60-80-тих Середняк Микола Кіндратович, Власенко Любов Кирилівна, Фесан Лариса Григорівна, Тімоненко Тетяна Іванівна продовжило започатковані добрі традиції: високий професіоналізм, вивчення та узагальнення досвіду педагогічної роботи, почуття відповідальності, відданість обраній професії, любов до дітей.

     Сьогодні ж, Яготинська дитяча музична школа  навчає  понад 200 учнів.

   Вихованці школи мають можливість навчатися грі на таких інструментах, як фортепіано, скрипці, гітари, баяну та акордеону, бандури, сопілки, вокалу та хореографії.

  Заклад має два хореографічні колективи: колектив «Карамельки» та зразковий аматорський колектив – ансамбль «Лабіринт», де учні навчаються сучасним та спортивно-бальним танцям.

    Учні мають змогу відразу навчатися  грі одночасно на двох інструментах, або поєднувати навчання  на інструменті з навчанням вокальному мистецтву, чи хореографії.

    Заклад є платформою для проведення міського методичного об’єднання мистецьких шкіл відділу культури та туризму Яготинської міської ради та міжшкільного методичного об’єднання Білоцерківської школи мистецтв №1 імені Юрія Павленка, Баришівської дитячої музичної школи та Яготинської дитячої музичної школи.

     Задля  вдосконалення викладацької методичної роботи, у школі налагоджені різни форми творчих зв’ язків з культурно-освітніми закладами  вищого рівня: «Академію мистецтв ім. Павла Чубинського» та  Київською муніципальною академією музики ім.  Р.М. Глієра.

    У школі навчалося чимало талановитих учнів, які продовжили навчання  на вищому рівні освіти, та  згодом досягли великих успіхів на ниві музичного мистецтва.

Педагогічний колектив робить все можливе, щоб у процесі навчання створювати зацікавленість до серйозної музики і при цьому прислухатись до пульсу життя, адже мистецтво є однією з форм відображення його динаміки, та  пошуку вічних цінностей.

     Мистецький заклад – Яготинська дитяча музична школа, це велика мистецька родина зі своїм історичним минулим, неповторним  сьогоденням, яка крокує у сучасне суспільне майбутнє.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора