A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури та туризму Яготинської міської ради

Новини

Переможці Міжнародного фестивалю-конкурсу учнівської, студентської творчої молоді та дорослих виконавців «Соняшник»

 Святкові вихідні початку квітня для вихованців та викладачів Яготинської дитячої музичної школи  промайнули  у напруженому конкурсному графіку Міжнародного фестивалю-конкурсу учнівської, студентської творчої молоді та дорослих виконавців «Соняшник» (м.Київ).

15:16 12.04.2024

Музика об'єднує

3 квітня в Яготинській дитячій музичній школі відбулася цікава, змістовна та надзвичайно приємна подія. Це творча зустріч фахових музикантів, викладача-методиста КЗВО КОР «Академії мистецтв імені Павла Чубинського», голови ПЦК «народні інструменти», відмінника освіти України Омельченка Сергія Григоровича, концертмейстера Шаталової Галини Валеріївни та їх вихованців з юними музикантами та викладачами мистецьких шкіл Яготинщини.

08:47 08.04.2024

Автограф-зустріч із Наталкою Климась

Сьогодні в центральній бібліотеці для дорослих відбулася автограф-зустріч із письменницею, гумористкою, постмодерністкою, психологинею та нашою землячкою Наталкою Климась. Її твори – це народна любов, бо написані вони суржиком, а їх героїв можна зустріти у кожному провінційному містечку. До речі, літераторка зізналася, що прототипами її персонажів виступили сусіди з Яготина та Броварів, де вона нині мешкає.  

16:46 21.03.2024

«Кожен талант може стати зіркою на Алеї Зірок України»

Під цим гаслом відбувся Міжнародний конкурс інструментальної музики «Різдвяна  зірка», проведений під егідою національної творчої екосистеми «Алея Зірок України» і Міжнародної мережі талантів Constellation World Talent Network.

11:56 18.03.2024

Мелодії душі

Нещодавно вихованці Яготинської дитячої школи мистецтв класу викладачів Самоп’ят І.Б. та Кисіль В.М. подарували своїм батькам, викладачам та гостям концерт «Мелодії для душі». Виступи юних артистів вражали своїм різнобарв’ям музичних номерів, напрямків та стилів: від українських народних та патріотичних пісень  до сучасних та джазових композицій.  Все це поєдналося з чудовою поезією у виконанні Поліни Величко, Олександра Кисіля, Романа Дорошенка, Софії Шевченко та ведучого заходу Сергія Дорошенка.

15:12 13.03.2024

Масниця: історія та традиції святкування

Масниця, або Сиропусний тиждень, – останній тиждень перед Великим постом… Святковий час, для якого традиційним був своєрідний розгул ситості й веселощів. Протягом тижня на стіл подавали налисники із сирною начинкою, сирники і, звичайно, вареники з сиром і сметаною – не даремно ж наші прадіди приповідали: вареники доведуть, що і хліба не дадуть. 

14:58 13.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора