A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та релігій Яготинської міської ради

Наші традиції – наша зброя!

Дата: 28.05.2024 16:39
Кількість переглядів: 54

Сьогодні, для України, під час повномасштабної війни, питання дослідження, збереження, популяризації   культурної спадщини стало актуальним і набуває особливого значення, яку потрібно розвивати та популяризувати.

Тому, збереження українських традицій, звичаїв, народної самобутності, духовних цінностей з покоління у поколінняце наша зброя.

28 травня на базі Богданівського сільського будинку культури відбувся семінар-практикум працівників клубних та бібліотечних працівників  Яготинщини.

 

 

Під час семінару  було обговорено ряд важливих питань народознавчого характеру.

Присутні ознайомились  з історією створення та творчий шлях Черкаського академічного заслуженого українського народного хору, який є одним із головних популяризаторів української народної пісні.  Про це йшлося у  промові, колишньої учасниці хору,   художнього  керівника Яготинського МБК Климовська Л. В.

«Буковинський вінок – яскравий зразок нематеріальної культурної спадщини України» - під такою назвою прозвучала інформація провідного методиста Яготинського  МБК Борщик О.О. Усі присутні мали змогу переглянути фото старовинних обрядових віночків   Буковинського краю.

Продовжила тему традиційних українських віночків, але вже Київщини  Білаш І. О., бібліотекар  Яготинської центральної бібліотеки для дорослих, яка розповіла про воскові віночки, які вона виготовляє своїми руками.  До речі сама Ірина Олександрівна була одягнена у стилізований старовинний одяг.

У ході семінару працівники культури ознайомились із історією зародження та традиціями відзначення одного із основних православних свят українського народу літнього обряду Трійцєю.  Методичні рекомендації відзначення та проведення  зелених свят  надала працівникам культури завідувач методичним відділом Яготинської ЦБС Дернова Л. В.

Досвідом роботи поділилась господарка Богданівського сільського будинку культури його директор Моляр Л. В. А ділитися було чим, адже у будинку культури для сільського населення діють різноманітні творчі гуртки та музичні ансамблі,  творчість яких була представлена учасникам семінару і яка заслуговує  на  високу оцінку.   Такі зустрічі сприяють зближенню працівників та збагачують їх досвідом.

 

 

Родзинкою семінару був конкурс вареників, які презентували  працівники культури. Поважне журі оцінювали смак та креативну презентацію  найпопулярнішої традиційної української страви – вареників. Вибір був не легкий, адже вареники були найрізноманітніші і представлення їх теж. 

 

 

 

Загалом семінар дав можливість у професійному колі поспілкуватися та обговорити питання подальшої роботи, разом намітити шляхи дієвої співпраці.

По завершенні семінару всі учасники відвідали музей-садибу К.Білокур

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора