A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та релігій Яготинської міської ради

Володимир Яворівський – людина, борець, письменник

Дата: 11.10.2022 08:03
Кількість переглядів: 201

 

Володимир Яворівський – блискучий

український прозаїк із своїм словом

завжди там, де біль і гнів свого народу.

Павло Загребельний

 

      11 жовтня виповнюється 80 років від дня народження Володимира Олександровича  Яворівського  (1942-2021рр.) - українського поета, прозаїка, лауреата Шевченківської премії, журналіста, радіоведучого, сценариста, талановитого оратора, борця за незалежність України у ХХ столітті, блискучого аналітика й депутата України багатьох скликань.

     Свою літературну діяльність  Володимир Яворівський розпочав у 1968 році збіркою повістей і новел «А яблука падають…». За повість «Вічні Кортеліси» (1984) отримав Державну премію України ім. Тараса Шевченка. Найвизначнішими творами В. Яворівського критики вважають романи про будівництво та драматичні події весни 1986 року на Чорнобильській АЕС: «Ланцюгова реакція» (1977), «Оглянься з осені» (1979), «Марія з полином у кінці століття» (1988), а також біографічний роман про Катерину Білокур «Автопортрет з уяви» (1982).

     З нагоди ювілею письменника працівники Яготинської центральної бібліотеки для дорослих презентують літературне знайомство «Людина. Борець. Письменник», адже Володимир Олександрович є автором цілої бібліотеки романів, повістей, новел, оповідань, збірок відважної публіцистики. Його твори перекладені багатьма мовами світу та входять до скарбниці справжньої інтелектуальної літератури. Запрошуємо всіх бажаючих до нашої бібліотеки для більш детального ознайомлення з творчістю В. Яворівського.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора