A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та релігій Яготинської міської ради

До Дня пам'яті жертв голодоморів

Дата: 26.11.2022 08:20
Кількість переглядів: 224

Для України 1932-1933 роки стали часом національної катастрофи, яка поставила націю на межу зникнення. Голод не був наслідком стихійного лиха або неврожаю, він став результатом цілеспрямованої політики московського тоталітарного режиму.

 Голод ламав людину як особистість. Виснажена фізично до останку, вона швидко деградувала психічно і морально. Голод вніс зміни в життя і побут українців. Спустошені села занепали, забувалися народні промисли, селяни залишили хліборобство і йшли працювати на новобудови. Ниточка, що з’єднувала дітей з батьківським гніздом, перервалася голодомором, залишивши народ без коріння, потомків – без родоводу.

Протягом багатьох років під великою забороною була пам'ять про голодомор, а тим паче про багатомільйонні жертви 1932-1933 років, що стало наслідком геноциду українства.

Але московський режим не зумів досягнути своєї головної мети – Україну не було зламано. А нинішній всенародний опір російській агресії засвідчує, що українці позбулися страхів, які насаджувалися тоталітарним кремлівським режимом, та не бажають повторення подібної трагедії.

З метою вшанування пам'яті жертв голодоморів працівники Яготинської центральної бібліотеки для дорослих презентують онлайн виставку-реквієм «З присвятою замордованим голодом…», на якій експонуються різноманітні книги та посібники, що розкривають перебіг, причини та наслідки голодомору 1932-1933 рр. Кожна книга з цієї виставки стає одним із місточків, що єднає нас з минулим та доносить сучасникам правду про цю трагедію.




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора