A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та релігій Яготинської міської ради

Підсумки 2022 року

Дата: 12.01.2023 16:22
Кількість переглядів: 244

12 січня у приміщенні Яготинської дитячої школи мистецтв відбулася зустріч працівників культури Яготинщини, щоб підсумувати досягнення та здобутки 2022 року.

До початку семінару  у фоє школи  було оформлено виставку-дотик «Від брокарівської вишивки до сьогодення». Серед зібрання – давні вишиті та ткані рушники, українське жіноче вбрання із родин О. Федини, Л. Моляр, Є. Дяченко, Д. Шкуркіної. Кожна річ має свою історію і попереду ще цілий невивчений пласт історії культури. Переважна більшість виробів, які дісталися у спадок та виготовлені власноруч із персональної колекції І. Білаш.  Ірина Олександрівна володіє багатьма техніками вишивки, що дасть змогу нам відтворювати призабуті та втрачені  скарби національної культури.

З привітальним словом до присутніх звернулася начальник відділу культури та туризму Л. Соколенко. У підсумках звітного року пригадали яскраві миті 2022-го – перемоги у конкурсах, мистецькі події, благодійні ярмарки та інші заходи на підтримку ЗСУ,  переглянули одні з кращих відеоролики онлайн-флешмобу «Україна – це».

Кожен керівник структурного підрозділу прийшов зі своїми творчими колективами. Перед учасниками виступили  Л. Товстенко - керівник літературно-мистецької студії «Поетичне сузірʼя Яготинщини», що діє при центральній бібліотеці для дорослих, вокальне тріо «Дивосвіт» Яготинського МБК (керівник С. Павлєнко), вихованці Яготинської дитячої школи мистецтв: інструментальний ансамбль під керівництвом О. Красної та С Гладишевої, вокальний ансамбль «Віста» (керівник В. Кисіль) та зразковий хореографічний колектив «Барвінок» (керівник З. Козачок);  учні Яготинської дитячої музичної школи: Травянко Марія (клас фортепіано Н. Ткачук), дует у складі Редьки Олексія та Кудрявського Богдана, вокальний гурт у складі Редьки Анни, Воловаги Влади та Крамар Марії (викладач Т. Єрмоленко), викладач С. Стоцька зі своєю ученицею.

Після спільного виконання пісні «Ой у лузі червона калина», взявшись за руки, ми загадали спільне бажання, яке українці загадують щохвилини 323 дні.

«Ми є. Були. І будем ми.

Й Вітчизна наша з нами».

Бувай, 22-й. Привіт, переможний 2023!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора