A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та релігій Яготинської міської ради

"Симфонія почуттів" Алли Овчаренко

Дата: 09.03.2023 13:52
Кількість переглядів: 225

Нещодавно у центральній бібліотеці міста відбулася зустріч із обдарованою краянкою, автором персональної виставки «Симфонія почуттів» Аллою Овчаренко. Ця талановита жінка перетворює листочки і пелюстки сухоцвітів на фантастичні картини, а мальовані райські птахипосланці Божої волі –  віщуюють весну та зміни на краще. Коли споглядаєш ці яскраві, щирі та «наївні» картини, вони нагадують дитячі малюнки, але насправді за простими формами ховається глибокий зміст і багатий внутрішній світ.  Роботи художниці пронизані любов’ю до рідного краю, до природи, до жінки-матері... 

Духовною наставницею пані Алла вважає Катерину Білокур, доля якої багато в чому схожа на її власну. Не отримавши освіти за своїм покликом, науку мистецтва опанувала самостійно. За словами мисткині, її життя схоже на неоране поле, що поросло бур`янами. Але навіть на такому полі вона вирощує  прекрасні  плоди. 

У рідних Плужниках Алла Миколаївна «оживила» стіни дитячого садка, школи й їдальні. Живопис та аплікації з природнього матеріалу, з яких дивляться персонажі творів велетня українського слова і співця народної свободи Тараса Шевченка, прикрашають клас української мови та літератури. Милує око жителів та гостей села розписані місцева автобусна зупинка, іконостас.

Зичимо Аллі Миколаївні творчого неспокою, гордості від здійсненного, втілення задуманого і Божого благословення у всіх добрих починаннях!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора