A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та релігій Яготинської міської ради

Етнофестиваль "ФолькКрай-2023"

Дата: 31.07.2023 12:15
Кількість переглядів: 304

З нагоди Дня Української Державності, в рамках обласного культурно-мистецького проекту «ФолькКрай», на території Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини міста Переяслав відбувся етнографічний захід «Толока»,  що проходив під егідою Київської обласної ради,  Департаменту культури та туризму Київської обласної державної адміністрації, Київського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи. 

Програма заходу передбачала фотосесію в старовинних українських строях, виконання обрядових пісень та майстер-клас «Толока». В концерті було задіяно понад 20 фольклорних гуртів Київщини, кожен з яких виконав по дві пісні. 

Народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Берегиня» Богданівського сільського будинку культури, який представляв Яготинщину, виконав старовинну українську народну пісню «Ой у полі озеречко» та сучасну народну пісню воєнної тематики «Летіли ракети». Під час толоки богданівські дівчата довели,  що вміють берегти не лише пісенні традиції, а й народні ремесла, одним із яких є вміння мазання глиною: валькування. Вони швидко перевтілилися із співачок в мазальниці і робили це з превеликим задоволенням. 

Вдало вибудувана програма,  спокійна, дружня, затишна атмосфера свята сприяла як вдалому і щирому виступу артистів-аматорів, так і отриманню естетичного задоволення. 

Участь в етнофестивалі для творчого ансамблю «Берегиня» стала ковтком свіжого повітря у важкій воєнній задусі і залишила лише позитивні враження.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора