A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури та туризму Яготинської міської ради

Майстер-клас зі створення ляльки-мотанки

Дата: 11.08.2023 14:01
Кількість переглядів: 412

     Про українські рушники та вишиванки знають повсюди і в Україні і далеко за її межами, а от про ляльку-мотанку інколи не знають нічого.

     Назва ляльки-мотанки походить від її способу виготовлення(від укр.. мотати), а процес виготовлення називається «кутанням», адже творимо її шляхом намотування шматочків тканини, ніби, кутаємо дитину в одяг.

     Лялька-мотанка – це не просто іграшка, а й оберіг, символ неперервного зв’язку між поколіннями, добра та благополуччя, символ жіночої мудрості, надії на краще. Вона з давніх-давен стала невід'ємним атрибутом української родини.

   Прекрасно що традиції створення та використання таких ляльок збереглися і продовжують відроджуватися. 10 серпня в етносвітлиці майстриня Наталія Шевченко провела майстер-клас «Лялька-мотанка». Протягом заняття присутні крок за кроком дізнались основні секрети виготовлення ляльки та поринули у магічний світ українських обрядів та вірувань. Виготовляючи ляльку-мотанку з натуральних матеріалів, учасники майстер-класу вкладали у неї свою енергію, позитивні думки, власні мрії та прагнення або загадували побажання тим, кому хотіли її подарувати

    Захід пройшов в веселій, дружній обстановці та залишив в пам’яті учасників незабутні спогади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора