A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури та туризму Яготинської міської ради

"І немає більшої радості, аніж жити за покликанням"

Дата: 23.08.2023 15:11
Кількість переглядів: 475

«І немає більшої радості, аніж жити за покликанням»

Григорій Сковорода

 

Кажуть, потрібен цілий рік, щоб пізнати людину. Місяць, щоб її оцінити, тиждень, щоб зрозуміти, день, щоб зробити щасливою. І лише одна година, щоб побачити талант, дарований Богом…

Так свій талант, дарований Всевишнім, втілює у вишивці хрестиком рукодільниця Ольга Дяченко, персональна виставка якої відкрилася в етносвітлиці.

Про чесноти та таланти майстрині розповідали колеги та рідна сестра Наталія, які прийшли привітати жінку з відкриттям виставки. Вона і вишивальниця, і в’язальниця, і швець, і пасічник. А ще - гарна господиня, виховує сина і робить багато домашньої роботи по господарству. Дивишся на цю сонцесяйну жінку, і тільки диву даєшся, як вона всюди встигає?

 

Комунікабельна, дружелюбна. За фахом бібліотекар і працює в Яготинській централізованій бібліотечній системі вже 20 років. І треба ж так любити кропітке ремесло вишивальниці, щоб ніч видавалася короткою, бути щасливою від того, що в руках голка, а на колінах полотно.  Певно, всотала з молоком любов до вишивання, бо змалку спостерігала як матінка вишивала темними ночами. Тож не дивно, що кожен візерунок творчого доробку – будь то вишиванка, серветка, скатертина, рушник, думочка чи подушка – виплеканий вправними руками майстрині. Вишиті ікони, освячені отцем Андрієм зі Свято-Троїцького собору, з Божою силою охороняють сімейне гніздечко відтоді, як чоловік Микола пішов боронити від ворога українську землю. Спочатку він перебував в АТО, а з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну знову взяв до рук зброю.

Зранена душа Ольги як дружини, матері, берегині плакала. Рука сама потяглася до олівця і все, що було на серці, оживало на папері. Довго не наважувалася показувати ті малюнки, оголити душу перед іншими. Аж до сьогодні. Життя не зупинилося…

Бажаємо невтомним рукам мисткині творити й надалі, щоб хитросплетіння візерунків і нові роботи продовжували вражати своєю індивідуальністю, трудомісткістю. Черпати натхнення звідусіль і ніколи не здаватися! А також якнайшвидшого возз’єднання сім’ї та повернення в обійми коханого з перемогою!

 

Нагадуємо, що ознайомитися із виставкою робіт Ольги Дяченко можна буде до кінця серпня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора