A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та релігій Яготинської міської ради

Магія бісеру Валентини Ткаченко

Дата: 05.09.2023 11:12
Кількість переглядів: 371

…Бісеринка за бісеринкою оживають на полотні ніжні пелюстки троянд, вечірні веселкові іриси, колишеться золоте колосся… Ворушяться складки поділу сукні піаністки. Матінка ніжно пригортає до грудей немовля. Суворо дивиться з-під чорних густих брів Кобзар і спокійний мудрий погляд Лесі зосередився на осінньому пейзажі за вікном… 

Такі яскраві мотиви живуть у творах  Валентини Ткаченко, талановитої майстрині голки і бісеру, персональна виставка якої відкрилася в етносвітлиці.

Валентина Григорівна працює на культурно-мистецькій ниві директором Засупоївського сільського будинку культури і почуття прекрасного їй не чуже.

Жінка розповідає, що займатись такою творчістю вона почала спонтанно. Хоча мама гаптувала гладдю, а мережити хрестиком навчив її батько. Але маленька іскорка бажання прикрасити свій побут розгорілася у світле полум'я  лише два роки тому, трансформувавшись у модну вишивку бісером. Довгими вечорами компанію пані Валентині складає домашній улюбленець – кіт. Під його муркотіння або слухаючи аудіокниги майстриня чаклує над полотном, на якому її узори виграють всіма барвами кольорів. Так у доробку Валентини Григорівни з’явилося близько 40 вишитих картин, портретів, ікон і композиційних зображень. І це – лише невеличка часточка надбання майстрині, бо вона часто дарує свої творіння рідним, друзям або передає на благодійні ярмарки.  Вишиваючи вкладає у них душу, не шкодує ні часу, ні сил, ні грошей. Адже подібне захоплення є досить витратним з точки зору фінансів, бо бісер, полотна та рамки, як правило, коштують чималу «копієчку».

Хай і надалі улюблене заняття приносить пані Валентині задоволення, наснагу, щоб майбутні картини тішили душу і їй, і тим, хто їх буде споглядати.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора