A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та релігій Яготинської міської ради

Поліські мотиви Зої Пінчук

Дата: 21.09.2023 09:39
Кількість переглядів: 324

Якщо людина хоче вишивати,

Знайдеться в неї голка, нитка, час…

Зуміє всі відтінки підібрати,

Й шедеври вийдуть з-під руки не раз.

Закохана в українські традиційні орнаменти, що споконвіків передають народні майстри на полотнах і в житті, чарівниця Зоя Пінчук створила власний неповторний мистецький дивосвіт унікальних виробів.

Її рушники з незрівнянним поліським колоритом, вишивані «хрестиком», портрети відомих українських світочів постійно експонуються на заходах різного ґатунку, як громади, так і області.

Любов до вишивки прищепила мама. Та й не дивно – на теренах квітучого й співучого західноукраїнського Полісся, звідки родом майстриня, витає чарівна Лесина аура. Відтак творчі й мистецькі чесноти Зої Пінчук мали під собою сприятливий ґрунт для розвитку. Проте фатальна звістка від полинової зорі з найменням чорнобиль змусила залишити рідні місця й пристати на життєдайних обширах Яготинщини.

Щедро обдарована непересічною вродою жінка водночас випромінює внутрішнє сяйво душі. У якій би царині не працювала – піонервожатою, вихователькою дитсадка, – усюди мала щонайсхвальніше реноме. Упродовж понад 20 років вона завідувала шкільною книгозбірнею, яка була справжньою світлицею, і близько 10 літ очолює Фарбованську сільську бібліотеку-філіал, одну з кращих у Яготинській ЦБС.

Етносвітлиця запрошує бажаючих відвідати персональну виставку майстрині Зої ПІНЧУК, чиї роботи поєднали в собі візерунки Київщини та Полісся.

Виставка триватиме до 28 вересня (Пн-Чт з 12.00 до 16.00)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора