A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури та туризму Яготинської міської ради

Персональна виставка хенд-мейду Тетяни Янко

Дата: 05.10.2023 10:52
Кількість переглядів: 245

Цього тижня в етносвітлиці відкрилася виставка хенд-мейду. Її авторка Тетяни Янко, не претендує на популярність, просто має потребу творити,  адже вона – майстриня на всі руки.

В експозиції представлені новорічні віночки, картини з алмазної мозаїки та, розписні дощечки і мандали, вироби з гофропаперу та гіпсу – невеликий відсоток надбаного. Жінка в’яже, вишиває, малює, розфарбовує, плете з газетних трубочок, мотає ляльку-мотанку, декупажить, створює квіти з гофропаперу та декоративні віночки… Більшість своїх робіт одразу ж дарує, бо має черпати своє натхнення далі: з краєвидів рідної Райківщини та її мешканців, нових знайомств, переписки з військовими, з буденних справ…

Тетяна творить незалежно від пори року: навесні готує подарунки до 8 березня, Великодня, влітку – малює та заготовляє квіти і запашні трави для декору, восени – займається  алмазною мозаїкою та виливанням окопних свічок,  взимку – вишиває та створює різдвяні віночки й новорічні прикраси. Знаходить всьому свій час. Так під час повномасштабного вторгнення захопилася крапковим розписом та малюванням мандал, що заспокоювало. А потім за порадами досвідчених свічкарів навчилася виливати окопні свічки, які тепер не тільки зігрівають наших воїнів, а й допомагають їм в польових умовах приготувати їжу.

Перебуваючи у зеніті свого життя і творчості вона сповнена нових задумів і сміливих поривів. Тетяна Янко може пишатися тим, що плоди її оригінальності багатьох ощасливлюють,  а сама вона є зразком цілеспрямованості, постійного творчого пошуку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора