A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури та туризму Яготинської міської ради

Аналіз діяльності закладів культури Яготинщини

Дата: 12.01.2024 15:01
Кількість переглядів: 113

Традиційно початок року у працівників культури розпочинається з аналізу проведеної роботи за рік. Що вдалося реалізувати, над чим ще треба попрацювати, які нові форми роботи впровадити та які культурно-мистецькі заходи запланувати на нинішній рік.

9 січня в Яготинському МБК звітували про свою діяльність заклади культури с.Богданівка, с.Черняхівка, с.Ничипорівка, с.Фарбоване, с.Панфили та Капустинська сільська бібліотека-філіал.

Фахова комісія приймала звіт у вигляді фото-/відеопрезентації. У співбесіді працівники закладів культури ділися результатами краєзнавчо-пошукової роботи,  розповідали про матеріальну та нематеріальну культурну спадщини, про обрядові пісні, які вдалося записати чи традиційні ремесла, які «живуть» або потребують відродження у населених пунктах Яготинщини.

11 січня комісія аналізувала роботу закладів культури с.Супоївка, с.Засупоївка, с.Двірківщина,  с.Сотниківка, с.Кулябівка та Райківщинського сільського клубу. 

Згадали персональну виставку робіт з бісеру Валентини Ткаченко, яка нині одноосібно очолює будинок культури і бібліотеку в с.Засупоївка. Переглянули виставки, проведені в Сотниківському СБК, та ознайомилися із заходами та роботою з дітьми в Райківщинському сільському клубі. 

Приємно вразили своїм фронтом роботи працівники закладів культури с.Двірківщина. Те, як з ентузіазмом підготовлені тематичні декорації до свят, як з повною віддачою працюють із вокальними колективами і читцями, як підтримують культурний вогонь життя у своєму населеному пункті. Зарядившись позитивом, експромтом у дуеті заспівали «Ой роде мій, роде» завідувач клубу Валентина  Головата і заступний міського голови Олена Федина.

Директор будинку культури Галина Явтушенко і бібліотекар Тетяна Самойленко із с.Кулябівка завжди працюють в тандемі. Вони радо підтримують культурно-мистецькі акції  і планують створити етнокімнату в Кулябівському СБК.

Працівники закладів культури сповнені нових задумів та об'єднані спільним прагненням нести людям прерасне і вічне. 

12 січня про проведену роботу за 2023 рік звітували працівники центральних бібліотек міста та міського будинку культури.

Бібліотеки стали територією психологічного комфорту, простором зустрічей і творчості. Через традиційні форми роботи – книжкові виставки, творчі зустрічі, майстер-класи, бібліографічні огляди тощо – вони продовжували нести свою почесну місію у формуванні ціннісних орієнтирів у суспільстві, сприяли розвитку особистості та  вихованню поваги до рідної мови і традицій.

Головними напрямками діяльності міського будинку культури у 2023 році були: відзначення знаменних та пам’ятних дат, розкриття творчих здібностей різновікових груп населення, проведення різноманітних творчих виставок, майстер-класів, благодійних концертів і ярмарок, співпраця з волонтерами та військовослужбовцями.

 

Аналізуючи роботу закладів культури слід відмітити, що більшість працівників працюють в тандемі: спільно проводять культурно-масові заходи та виставки декоративно-ужиткового мистецтва, співпрацюють із закладами освіти та старостатами,  популяризують пісню і книгу, організовують змістовне дозвілля краян. Але, на жаль, не всім це вдається. Тим не менш, культурне життя нашої громади у звітному періоді було плідним, завдяки творчому неспокою, громадській активності, таланту аматорів сцени та майстрів народної творчості.

Як бачимо. кожен на своєму місці, то ж з вірою і надією у серцях рухаємося до перемоги!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора