A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури та туризму Яготинської міської ради

ІІІ огляд-конкурс аматорського мистецтва, присвячений пам'яті Тараса Шевченка

Дата: 25.03.2024 15:04
Кількість переглядів: 53

Він був як полум’я. Його рядки, –

Дзвінкі і небезпечні, наче криця,

Переживуть і жито, і пшеницю,

І хліб, і сіль, і війни, і віки…

Л.Кисельов

 

Різні за віком та спільні за духом творчі колективи й окремі виконавці Яготинщини, які, за рішенням журі, стали кращими під час відбору, зібралися 24 березня на ІІІ огляді-конкурсі аматорського мистецтва, присвяченого пам’яті Тараса Шевченка, щоб знову серцем доторкнутися до невичерпного джерела творчості геніального українця і вклонитися його світлій пам’яті.

 

 

Виступи конкурсантів оцінювали за технікою виконання, чистотою інтонування, артистизмом і сценічною культурою неупереджене журі у складі директора Яготинського міського будинку культури Володимира Костини, директора Яготинської централізованої бібліотечної системи Людмили Василенко, переможця І огляду-конкурсу аматорського мистецтва, присвяченого пам’яті Тараса Шевченка, активного учасника  культурно-мистецьких заходів Сергія Дорошенка та голови журі – начальника відділу культури, туризму та релігій  Яготинської міської ради Людмили Соколенко.

За рішенням журі у номінації «Декоративно-вжиткове мистецтво» (виставка) переможцями стали:

І місце – тандем бібліотекаря Кулябівської сільської бібліотеки-філіалу Тетяни Самойленко та директора Кулябівського сільського  будинку культури Галини Явтушенко;

 

 

ІІ місце – розділили між собою бібліотекар Фарбованської сільської бібліотеки-філіалу Зоя Пінчук та завідувач Лемешівського сільського клубу Ольга Борщик;

 

 

ІІІ місце – бібліотекар Черняхівської сільської бібліотеки-філіалу Тетяна Косяченко.

 

 

У номінації «Художнє читання» журі відзначило дипломами та нагородами у І віковій категорії від 6 до 16 років:

І місце – Олександра Погорєлова, учасника художньої самодіяльності  Капустинського сільського будинку культури;

 

 

ІІ місце – Віку Павлович, учасницю художньої самодіяльності    Двірківщинського сільського клубу.

 

 

У дорослій категорії (16+) переможцями стали:

І місце – Володимир Купрієнко, учасник художньої самодіяльності    Червонівського сільського клубу;

ІІ місце – Сергій Скляр, учасник театрального колективу «Арт Хвиля» Яготинського міського будинку культури.

У номінації «Вокально-хорове мистецтво» у І віковій категорії від 6 до 16 років відзначено за ІІ місце – вокальний дует «Viva» Богданівського сільського будинку культури (керівник Вікторія Сімороз).

У дорослій категорії (16+) у номінації «Вокально-хорове мистецтво» переможцями стали:

І місце – жіночий ансамбль народного аматорського хору «Оберіг» Панфильського сільського клубу  та його керівник Зеновія Геда;

 

 

ІІ місце – тріо «Співоча родина» Богданівського сільського будинку культури (керівник Вікторія Сімороз);

ІІІ місце – Юлія Криволап, солістка Черняхівського сільського будинку культури.

 

 

За гучністю оплесків визначили переможця глядацьких симпатій. Ним став театральний колектив «Арт Хвиля» Яготинського міського будинку культури на чолі з керівником Людмилою Климовською.

 

 

Доки журі підсумовували результати, глядачі мали змогу зазирнути у світ вихованців шкіл естетичного виховання. Хвилі аплодисментів здіймали зразкові хореографічні ансамблі «Лабіринт» (керівник Вікторія Граб) та «Барвінок (керівник Зінаїда Козачок), інструменталіст Іван Безсмертний (викладач Світлана Старостіна), дует гітаристів у складі Костянтина Дудли та Марка Кузнєцова (викладач Ольга Опанасенко), солісти Роман Дорошенко (викладач Віра Кисіль) та Анна Редька (викладач Тетяна Єрмоленко).

Крім того, поза конкурсною програмою виступив оксамитовий баритон Яготинщини, член журі Сергій Дорошенко, який викликав шкал емоцій у публіки, виконавши пісні «Дивлюсь я на небо…» та «Лелеки». А поетеса нашого краю, керівник літературно-мистецької студії «Поетичне сузір’я Яготинщини» Лариса Товстенко продекламувала авторську поезію «Дитинство Тараса».

Щойно на екрані з’явився запис  І огляду-конкурсу аматорського мистецтва, присвяченого пам'яті Тараса Григоровича Шевченка, а саме зведений хор с.Панфили та с.Сулимівка (акомпаніатор – заслужений працівник культури України Володимир Кутєпов, диригенткерівник народного аматорського колективу «Оберіг» Панфильського сільського клубу Зеновія Геда),  учасники конкурсу та глядачі стоголосо заспівали «Реве та стогне Дніпр широкий» на знак шани Великому Кобзареві.

Щиро дякуємо директору ПП «Соснова», депутату Київської обласної ради Павлушку Юрію Івановичу за фінансову підтримку в організації та проведенні ІІІ огляду-конкурсу аматорського мистецтва, присвяченого пам’яті Тараса Шевченка.

Вітаємо переможців і сподіваємося, що в наступному році зустрінемося під мирним небом України.

«І на оновленій землі

врага не буде, супостата,

а буде син, і буде мати,

і будуть люде на землі…»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора