A A A K K K
людям із порушенням зору
Відділ культури, туризму та релігій Яготинської міської ради

Дефіле старовинного одягу Яготинщини

Дата: 12.07.2024 13:42
Кількість переглядів: 43

Ми повертаємося до свого могутнього коріння, щоб показати: зброя наша не лише фізична, а й духовна.

Фото без опису

На святкуванні 28-ї річниці прийняття Конституції України однією з найяскравіших подій стало дефіле старовинного українського вбрання Яготинської міської територіальної громади, проведений спільно з вихованцями зразкового хореографічного ансамблю «Лабіринт» Яготинської дитячої музичної школи (постановник – хореограф Вікторія Граб). Подібний захід проведено вперше та реалізований в рамках проєкту «Духовні скарби Яготинщини» відділу культури, туризму та релігій Яготинської міської ради.

 

Фото без опису

Фото без опису

Під час презентації працівники сфери культури демонстрували старовинні костюми – родинні реліквії жителів Яготинщини: полотняні сорочки, спідниці, корсетки, оздоблені національними орнаментами та виконані різною технікою вишивання. А в українському національному костюмі усе має бути красиво і практично: тут і любов до яскравих кольорів, і нотка до витонченої елегантності, і оберіг від усього лихого. Голови моделей прикрашали стрічка (у дівчини), вінок (для нареченої)  очіпок та хустки (для заміжніх жінок).

 

Фото без опису

Автентичне вбрання вразило глядачів, з’явилося багато бажаючих сфотографуватися в ньому. Адже дефіле передувала фотовиставка, облаштована у фоє Яготинської міської ради і яка мала заронити зерна інтересу до проєкту. В планах проєкту й надалі відшуковувати, відновлювати  та популяризувати культурну спадщину Яготинського краю.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора